Volop extra’s

Volop extra’s

Volop extra’s

Volop extra’s

Volop extra’s

U bent hier: Home » Ons Onderwijs » Volop extra’s

Volop extra’s

Volop extra’s

Op de Vitusmavo hebben we volop extra’s:

ICT Smart
Kun je je een wereld zonder computers voorstellen? Wij ook niet. Daarom krijg je op de Vitusmavo ‘Oriëntatie op ICT vaardigheden’. Dat is een moeilijke naam voor leren werken met digitale middelen. De Vitusmavo heeft een tablet-kar en een laptop-kar, die we zo naar een lokaal rijden om er bij verschillende vakken mee te werken. Daarnaast hebben we twee computerlokalen.

Vitusdagen
De dagen voor de herfstvakantie zijn traditiegetrouw de VITUSDAGEN. Er zijn geen gewone lessen maar je doet mee aan allerlei activiteiten, waarbij je je klasgenoten op een andere manier leert kennen. Voor ieder leerjaar zijn er andere activiteiten. In de eerste doe je bijvoorbeeld een wiskundewandeling waarin je op zoek gaat naar vormen in de omgeving, doe je een teambuilding in het zwembad en ben je de leider van je eigen land in het spannende spel Globaland. In de tweede houd je je bezig met een CSI-project van de exacte vakken en ben je actief met muziek en sport. En in de derde maak je een buitenlandse reis.

Huiswerk is schoolwerk
Op de Vitusmavo wordt het huiswerk grotendeels op school gemaakt. Zo is vrije tijd ook echt vrij!

Muziek
Op de Vitusmavo krijg je les in muziek. Ben je muzikaal, dan kun je ook meedoen aan het Vituspodium, waar jouw talent een kans krijgt.

Excursies en buitenlandse reizen
We gaan er graag op uit of halen de buitenwereld de school in. Zo bezoeken we bedrijven en MBO